ساخت گنبد مدل مسجدالنبی

گنبد طرح مسجد النبی

گنبد طرح مسجد النبی

گنبد طرح مسجد النبی ساخته شده در بیرجند ، مهرشهر – مسجد بلال

کارفرمای ساخت این مسجد مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی بوده و نظارت این پروژه به عهده مهندس متین حسینی بوده است .

طراحی معماری این گنبد توسط دکتر محمد میرزایی انجام شده و این گنبد توسط مجموعه گنبد سازی لطیفی در تیر ماه سال ۱۳۹۷ به مدیریت مهندس ساسان لطیفی ساخته شد.

قطر زیرین گنبد ۹ متر می باشد .

پیشینه ی طرح مسجد النبی

مسجد نبوی مسجدی تاریخی در مدینه است که در خاور شهر مدینه بنا شده‌است. این مسجد را پیامبر اسلام در سال نخست هجری و در نخستین روزهای ورود به مدینه به دست خود و به همراهی مهاجرین و انصار ساخت. آرامگاه پیامبر اسلام، که در منزل او واقع بود، پس از توسعه مسجد در آن قرار گرفت.

پيامبر اكرم (ص) بعد از نيت به ساخت مسجد با دست خود خطي بر روي زمين به صورت مستطيل كشيدند و حد مسجد را در آن زمان تعيين كردند كه اين مسجد كاملا در مجاورت خانه پيامبر (ص) قرار داشت و به تعبيري زندگي مادي و معنوي را براي پيامبر (ص) فراهم ساخت هرچند كه زندگي پيامبر اكرم (ص) سراسر نور و معنويت است.
از حضرت محمد (ص) به عنوان طراح و ناظر بر ساخت مسجد ياد مي‌شود و در روايات آورده اند كه پيامبر خود در ساخت مسجد مشاركت مستقيم داشت و مهاجران و انصار نيز خشت‌ها و سنگ‌ها را تا كنار ديوار مسجد مي‌آوردند و در بين راه شعرهايي را زمزمه مي‌كردند.

قابل توجه ترین ویژگی مسجد پیامبر، گنبد سبز پیامبر است که از گنبد های سفید دیگر بلندتر است. اینجا مکانی است که مقبره ی حضرت محمد (ص) واقع شده و رهبران مسلمان، ابوبکر و عمر بن الخطاب نیز در جوار این بخش دفن شده اند.
در قلب مسجد، ناحیه ی کوچکی است که روضه ی نبوی نام دارد و از آرامگاه پیامبر تا منبر او را در بر می گیرد. همه ی زائران می کوشند از روضه دیدن کرده و در آن نماز بگزارند، زیرا عقیده ی مرسومی وجود دارد که دعاها و مناجات هایی که در آنجا ادا می شوند، بی پاسخ نمی مانند. منبر حضرت محمد (ص) اکنون یک منبر مرمری است که توسط عثمانی ها ساخته شده است؛ منبر اصلی بسیار کوچک تر و از چوب درخت نخل ساخته شده بود.

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس فوری